top of page

 

 

Elke week bivakkeert een jonge kunstenaar In de Torenkamer van VondelCS. De kunstenaar zit ‘opgesloten’ om niet afgeleid te worden door dagelijkse prikkels en te werken aan een kunstwerk.

De kunstenaars variëren van schrijver tot beeldend kunstenaar en van gitarist tot illustrator, werkelijk alles is mogelijk! Het is elke week weer een verassing wie in de Torenkamer verblijft en wat zijn/haar plan is. De Torenkamer is het Torentje in het VondelCS gebouw aan het Vondelpark (voormalig filmmuseum dat totaal is verbouwd) 

Torenkamer

Wekelijks een nieuwe kunstenaar.

 

2 T/M 6 oktober 2017: ISABELLE ROSKAM

Media

Opium: een cultuurprogramma op Radio 4, dagelijks live uitgezonden tussen 22.30 en 00.00 uur, waarin muziek, theater, literatuur en beeldende kunst centraal staan. Een van de dagelijkse items is “De Torenkamer”. Hierin krijgt een jonge kunstenaar de toegang tot een eigen ruimte om zich daar 5 dagen lang, in grote afzondering, te wijden aan een eigen project - alles waar ze niet aan toekomen in hun dagelijks leven. De vorderingen van de kunstenaar(s) worden dagelijks gevolgd in Opium op 4 en op radio4.nl. Op vrijdag komt de kunstenaar het eindresultaat laten zien.

Expo

Één keer per jaar worden alle torenkamerbewoners uitgenodigd voor de Torenkamer EXPO. Tijdens het evenement keren zij terug naar VondelCS om een week lang hun werk door het gehele pand tentoon te stellen.

 

Media

ELLE schreef al een stuk over aankomende week in de Torenkamer: 

http://www.elle.nl/lifestyle/nieuws

Afloop


Nieuwsgierig hoe ik deze week in de Torenkamer heb beleefd?

Lees mijn blog terug of luister de radiofragmenten op de website van radio4.

 

Impressie van een week Torenkamer in VondelCS in Amsterdam! 

bottom of page