top of page
Expositie BRAK WATER
Galerie Frank van Ham, Elsenhoeve, NL. 
Daar waar zoet en zout water elkaar ontmoeten ontstaan nieuwe levens. Daar waar realisme en abstract elkaar ontmoeten ontstaan nieuwe werelden.
 
Twee kunstenaars, drie collecties. Isabelle Roskam en Esther Claus hebben met de expositie BRAK WATER hun krachten gebundeld en verschillende schilderstijlen samengevoegd. Esther Claus schildert realistisch. De werkelijkheid met penseelstreken en fotografische precisie weergeven. Isabelle Roskam schildert abstract. Met grove kwaststreken, felle kleuren en een explosieve manier van werken neemt ze je juist weg uit de realiteit. Om beiden stijlen, expressie en ambitie een podium te geven op hetzelfde doek zijn enkel de schilderkwaliteiten niet voldoende. Op persoonlijk vlak is vertrouwen, lef en respect van groot belang. Alleen dan is een samenwerking op het gebied van creëren mogelijk. 
 
Het proces van een schilderij maken is intiem en persoonlijk. Om in een vroeg stadium iemand toe te laten om dit proces te beïnvloeden is intens. Je stelt je kwetsbaar op en “spreekt” over ideeën, concepten en combinaties die nog gecreëerd moeten worden. Als schilder denk je in beelden en zijn woorden vaak moeilijker te vinden. Communiceren doen Esther en Isabelle dus veelal via schilderijen, schetsen en aan de hand van kleuren. Doordat zij dezelfde taal spreken, voelt dit als een natuurlijk proces en gaat het vanzelf. Het atelier is de plaats waar zij dag en nacht samenwerken en doordat zij beiden op een punt in hun leven staan waarop zij hetzelfde verhaal willen vertellen middels hun schilderijen, is er geen ego dat in de weg staat om deze doeken te maken.
Esther en Isabelle geloven dat zij, naast hun individuele kwaliteiten, samen schilderijen kunnen maken die mensen meenemen in een nieuwe wereld binnen de realiteit. Een geslaagde zoektocht om uitersten bij elkaar te brengen. Van een subtiel geheel tot enorme kleurrijke uitbarstingen. Tijdens de expositie zullen dus naast individuele werken ook gezamenlijke werken te zien zijn.
 
De recensie van de expositie in het Eindhovens Dagblad, door kunstredacteur Rob Schoonen kunt u lezen via onderstaande link: 
http://www.ed.nl/bergeijk/recensie-tussen-realisme-en-abstractie-in-luyksgestel~acade066/

Kunstredacteur Rob Schoonen van het Eindhovens Dagblad bezocht de expositie BRAK WATER en schreef hierover een recensie. Via onderstaande link kunt u zijn visie over onze samenwerking lezen: 

http://www.ed.nl/bergeijk/recensie-tussen-realisme-en-abstractie-in-luyksgestel~acade066/

bottom of page